Resor
Bussresor

2019


Lör 14/9 Inspirations- och inköpsresa till Blekinge - Österlen

Lördagen den 14 september gör vi en resa till Högaböke Trädgård, Svängsta och Den Engelska Trädgården i Svabesholm, Österlen.
Avresa 07.00 med Gårdby Buss från Kalmar Rasta, Kalmar. Vi åker kustvägen E22 till vårt första resmål som är Högaböke Trädgård. Där intar vi vår medhavda frukost/fikakorg. Här finns ett stort sortiment av Klematis till försäljning finns även Kaprifol - Blåregn - Björnbär - Vinrankor - Minikivi mm. Mer info www.hogaboke.com
Därefter vidare mot Österlen med ett stopp på Baked & Grilled i Kristianstad för lunch. Lunch ingår ej i resans pris. Se mer info: www.c4shopping.se/mat-och-fika
Vid 14-tiden kommer vi fram till Den Engelska Trädgården på Svabesholm. Där vi kommer att mötas av Maria Nilsson och Anette Cato som guidar oss genom trädgården. Den Engelska Trädgården är en blommande och charmig besöksträdgård nära Kivik på Österlen med inspiration från Engelska Arts- and Crafts-trädgårdar, färgstämda dubbla perennrabatter, rosenträdgård, woodland, ängar, växthus, lusthus, allmogeträdgård, köksträdgård, damm och skugghus.
Här finns det också en liten växtshop och ett café för den som är sugen på en eftermiddagsfika. Se mer info: www.denengelskatradgarden.se
På hemvägen gör vi en kort fikarast vid Bellas Place i Bromölla.
Avresa 07.00 från Kalmar Rasta, Ölandsleden 7, Kalmar
Hemkomst ca 20.30 Kalmar Rasta.
Priset på resan är 450:- då ingår bussresa, entré samt guidning.
Sista anmälningsdagen måndagen den 5 augusti till: Maria Sederkvist
Tel. 0480-47 34 92, mobilnr: 070-338 26 02, e-post: ms_bellman@hotmail.com
PS. Glöm inte att ta med en "rejäl" fikakorg2018

Sön 6/5 Inköpsresa.

Vårens inköpsresa går i år till Jättegrönt trädgårdsdag gamla Linköping. Därefter åker vi till Billbäcks i Norrköping sedan avslutar vi med Fridhems trädgård i Klockrike inspirations- och samlarträdgård mycket magnolior, rhododendron samt stenpartier, dammar m.m. https://www.vackratradgardar.se/fridhems-tradgard/ Bussen utgår från Kalmar Scandic motell         kl. 06.30 Ålem kl. 07.00 (vid bussavfarten vid E22) Mönsterås kl. 07.20 Oskarshamn kl. 07.40      (vid Ishallen) Kostnad: 380 kronor/person. Anmälan till Maria Sederkvist Tel. 0480-47 34 92,     mobil 070-338 26 02, e-post: ms_bellman@hotmail.com senast 25 april. Betalas på bankgiro: 5959 - 6338. Förmiddagskaffe tar var och en med sig, Lunch äter vi i Linköping innan vi åker till Billbäcks där det går bra att ta en eftermiddagsfika.


Tor 30/8 - Sön 2/9  Resa till Berlin

Torsdag 30 augusti: Avresa på morgonen från Kalmar via Nybro ner mot Karlskrona, sedan E 22 ner mot Malmö där vi kommer att ta Öresundsbron över till Danmark och vidare genom Danmark till Gedser. Vi åker med Scandlines färja kl. 13:00 till Rostock (Här har vi möjlighet att äta ombord) Vi anländer till Rostock ca kl. 14:45. Därefter blir det ett besök på Gröna fingrar ett stort Garden center i Rostock innan vi åker till hotellet i Berlin. På kvällen gemensam middag på en restaurang i närheten.                                                                                                                                           Fredagen 31 augusti: Frukost på hotellet. Denna dag kommer vi att åka till Potsdam och besöka Karl Fosters Garten i Potsdam. Det är både en mycket fin plantskola och visningsträdgård (Vi undersöker biljetter till detta) Vi kommer att äta en lunch på Rest Mövenpick i Potsdam. Efter detta så fortsätter vi till Brittzer Garten (Vi undersöker biljetter dit)                                                                  Lördagen 1 september: Frukost på hotellet. Denna dag kommer vi att besöka Botaniska Trädgården i Berlin som har en stor plantmarknad och Königliche Gartenakademie har en plantskola för finsmakaren sägs det (Vi undersöker biljetter till detta)                                       Söndagen 2 september: Vi åker till en Bordershop för lite inköp innan hemresan.                            Det kan bli så att vi vänder på schemat dag ett börjar med Brittzergarten pga. öppettider.         OBS! Tänk på att ha med kontanter, inte säkert att det går att använda kort.

Pris: 3.395:-/person, vid minst 20 personer, middagarna på kvällarna ingår ej i priset. Vi tänker oss att en middag äter vi gemensamt.

Tillägg: Enkelrum 1.295:-

OBS! Sista anmälningsdag är den 23/7 till Nilsbuss tel: 0492-150 80, e-post: bosse@nilsbuss.se

Hålltider kommer Nilsbuss att skicka ut till alla resenärer.